Einde contract

Schoonmaakfirma Sop & Co is een familiebedrijf dat voornamelijk kantoorpanden schoon houdt. Het bedrijf heeft negentien medewerkers, waaronder Petra. Dagelijks maakt zij het kantoor schoon van een ICT-bedrijf dat al jaren klant is bij Sop & Co.

In de eerste periode was de klant erg tevreden, maar in de loop van de tijd kwamen er steeds vaker klachten over het feit dat er niet goed werd schoongemaakt. Tineke, de eigenares van Sop & Co , sprak meerdere malen met Petra over haar functioneren. Uiteindelijk kwam het besluit om het tijdelijke arbeidscontract van Petra te beëindigen.

Twee weken later belde Petra op met de vraag of ze langs kon komen om haar werkkleding in te leveren. Uiteraard was dit geen probleem. Een dag later kwam Petra zoals afgesproken langs op het kantoor van Tineke. Het viel gelijk op dat Petra niet alleen was, in haar kielzog stond een grote man, waarvan Tineke dacht dat hij haar vriend was. Petra ging zitten en vertelde dat ze bij nader inzien ‘not amused’ was over de gang van zaken van haar ontslag. Daarom eiste ze, binnen twee weken, een bedrag van 10.000 euro als een soort van schadevergoeding. Wanneer Tineke hier niet aan zou voldoen had dat zeer nadelige gevolgen voor Sop & Co. Petra en haar ‘vriend’ verlieten het gebouw. Op weg naar hun auto schopte haar vriend nog een plantenbak om… Geschrokken en aangeslagen bleef Tineke achter. Wat moesten ze hier mee en werd ze nou daadwerkelijk ‘afgeperst’?

De Vertrouwenslijn belt u via

0800 2800 200